Food Time II: Vegánske cookies

Snáď ešte nikdy nebol ideálnejší čas na to, aby sme si v kuchyni skúsili trošku zaexperimentovať. Do reštaurácií a cukrární nechodíme, a voľné chvíle nám dávajú príležitosť zhostiť sa varechy a vyčarovať niečo chutné. Ja som pred pár dňami otvorila skrinku v kuchyni, a náhodným zmiešaním rôznych vecí, ktoré som tam našla, sa mi podarili tak chutné cookies, že by bola škoda nechať si tento recept pre seba 😀 Sú veľmi dobré, a dokonca aj vegánske, a to som sa o to ani nesnažila 😀 😀

Budeme potrebovať:

• jeden zrelý banán (moje kritérium je: nech nie je zelený a nech ešte nie je zelený 😀 tento môj už je v poslednom štádiu, ale ešte to stihol 😀 )
• 100g múky (myslím si, že je jedno akej – zaujímavé by to mohlo byť aj nejakou kokosovou alebo mandľovou, ale ja som mala len hladkú, tak som dala hladkú 😀 )
• 2 poriadne lyžičky arašidového masla (poriadne = kopcové 😀 )
• 1 lyžička prášku do pečiva
• 1 lyžička kakaa
• 2 lyžičky medu (množstvo medu pridajte podľa toho, ako veľmi sladké cookies chcete mať. ale tie dve lyžičky by som odporúčala ako minimum, pretože arašidové maslo a kakao tú chuť spravia trochu horkou)
mandle (alebo akékoľvek oriešky na posypanie. vlastne to ani nemusia byť oriešky 😀 )

Postup:

Banán vidličkou popučíme a jednoducho zmiešame so všetkým okrem mandlí 😀 Teraz sa vám určite zdá, že toho „cesta“ je strašne málo. Ale nebojte 😀 Toto množstvo vám vystačí na dva plechy, čo bude cca 30 kusov cookies.

Pripravíme si vymastený plech. Z cesta robíme malé guličky, ktoré naň budeme ukladať.

Tip č. 1: Predtým, než sa pustíte do tvarovania guličiek, namočte si ruky do vody. Verte mi 😀

Tip č. 2: Guličky ukladajte na plech v dostatočných rozostupoch. Asi nejak takto:

Keď už máme guličky na plechu, vezmeme si vidličku, ktorou ich budeme roztláčať na placky.

Tip č. 3: Namočte si aj vidličku. Inak sa vám stane toto 😀

Keď už máme guličky rovnomerne poroztláčané do tvaru cookies, môžeme na ne nasypať mandle, respektíve čokoľvek, čo ste si vybrali ako svoju posýpku 🙂

A šup do rúry. Pečieme ich pomaly – na 150° približne 30 minút. Kontrolujte ich však, a keď už budú mať tmavšie okraje, už im stačilo 😀

Tieto experimentálne cookies sú skvelé ako olovrant – výborne chutia, keď si k nim dáte pohár mlieka, ale sú tiež vďačným chrumkavým snackom večer k telke. Ak ich vyskúšate, určite mi dajte vedieť v komentári, na Instagrame, alebo na Facebooku 🙂

Add a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *